0497-541390

Musea/Utiliteit - Rijksmonument de Ploeg (BRUNS)

Opdrachtgever: BRUNS

Wat de vraag was

De nieuwe bedrijfslocatie van BRUNS mag gerust als uniek betiteld worden. Het Rijksmoment De Ploeg in Bergeijk (waarin BRUNS sinds enkele maanden is gevestigd), is aan de buitenzijde weer helemaal in oude staat gebracht. Binnen is er veel veranderd, maar de grote ruimte met de typische fabrieksdaken zijn behouden. Aan ons de taak om bij te dragen aan verder behoud van de oorspronkelijke uitstraling van het gebouw, maar dan wel met materialen op het gebied van vloer- en raambekleding, die vandaag de dag voor handen zijn.

Projecten Musea

Wat de klant belangrijk vond

Het behoud van het unieke karakter van het gebouw was een absolute vereiste. Daarnaast was gebruiksgemak en een ‘smaakvolle aankleding’ een must. Werken volgens ontwerpen en patronen van speciaal geselecteerde ontwerpers een pre.

Alle projecten

Wat het resultaat is

We brachten akoestische panelen aan in een videowall en Linoleum vloeren zoals deze vroeger ook in ‘de weverij lagen’. Vanwege de slechte ondervloer, kozen we ervoor om de vloer op te bouwen van gewapend egaline. Zo voorkomen we scheuren. Onder het complex bevinden zich namelijk tunnels, die in vroegere jaren zijn aangelegd. Voor de raambekleding maakten we gebruik van elektrisch bedienbare gordijnrails en screens. Voor de gordijnstof viel de keuze -natuurlijk- op het merk ‘De Ploeg’. Absolute eyecatchers zijn de geprinte vloerkleden en de panelen die zijn bekleed met akoestische meubelstof. Ook van het merk ‘De Ploeg’. Al met al een Rijksmonument dat door een verbouwing nóg meer klasse heeft gekregen.

Volgende project