Werken bij Borrenbergs Groep

De Vest / Hoogeloon

juni 2021

BS De Vest is de dorpsschool in Hoogeloon. Deze school behoort tot de clustersamenwerking met basisschool Sint Jan uit Duizel; ook wel Cluster Jan de Vest genoemd. Samen zijn zij twee van de zeventien scholen van Onderwijsstichting KempenKind. Hun visie? Kinderen en leerkrachten verbinden. Dit allemaal dichtbij huis. Doordat er verschillende onderwijsinstellingen bij dit initiatief aangesloten zijn, zijn er ook verschillende expertises in huis. Alle kinderen krijgen daardoor ook de begeleiding die ze nodig hebben. Daar zijn ze trots op en dat begrijpen we maar al te goed. Voor deze mooie basisschool heeft Borrenbergs Projectinrichting recent een project afgerond, in opdracht van Aannemersbedrijf van Hulst uit Duizel. Daar vertellen we je maar al te graag over.

Van de betonnen, gevlinderde dekvloer kon de aannemer niet garanderen dat er een dampdichte laag in verwerkt was. Dit betekent dat er geen zekerheid is dat de vloer blijvend droog blijft. Vocht kan zich dan, in combinatie met de vloerverwarming, gaan verspreiden. Een groot risico, dus was het tijd voor actie. We hebben gekozen voor een epoxy vochtscherm. Op die manier kan er geen vocht vanuit het dekvloersysteem bij de egalisatie of bedekking komen. Cruciaal om latere problematiek te voorkomen!

Nadat we de vloeren hebben voorzien van een vochtscherm hebben we deze gelegaliseerd en afgewerkt. Er zijn, door de klant, verschillende typen vloeren gekozen. Lees: linoleum, troffelvloeren, tapijttegels en schoonloopmatten. Het project betrof in totaal een oppervlakte van 825 vierkante meter. Een mooi werk in de buurt mét een grote diversiteit aan afwerkingen!

Bij een dergelijk project is plannen key! We hebben tijdig de juiste voorbereidingen getroffen in overleg met het bouwbedrijf. Details als het opstoken van de vloerverwarming en het toepassen van een epoxy vochtscherm waren onderdeel van deze besprekingen. Vervolgens hebben we de planning en de doorlooptijd van dit project doorgenomen met onze interne planners. De juiste (externe) partijen hebben we hier vervolgens op ingepland. De stoffering hebben we, in samenwerking met Van Hoorn Projecten, verzorgd. Een hele fijne, nieuwe partij waar we sinds kort mee samenwerken. Gezien de werkzaamheden, de grootte van het werk en de korte doorlooptijd was dit de perfecte club mensen. Voor de kunststof vloeren hebben we samengewerkt met Diba vloeren uit Uden. Ook een fijne, betrouwbare partij!

In totaal hebben we, samen met onze partners, ruim drie weken aan dit project gewerkt. De onderlinge werkzaamheden waren goed op elkaar afgestemd. Het eindresultaat mag er zijn!

© 2024 Ad Borrenbergs Projectinrichting | Algemene voorwaarden | Privacy policy